Overmateriale: 100% bomull Materiale: Jersey Vedlikeholdsråd: Maskinvask på 40°C, Finvaskprogram
SCOOP Hilfiger Topper 3 langermet 4 Tommy JEANA AEwqWXdd SCOOP Hilfiger Topper 3 langermet 4 Tommy JEANA AEwqWXdd SCOOP Hilfiger Topper 3 langermet 4 Tommy JEANA AEwqWXdd SCOOP Hilfiger Topper 3 langermet 4 Tommy JEANA AEwqWXdd
Annonse
Togene på Jærbanen oppnådde 95 prosent punktlighet i 2013.

SCOOP Hilfiger Topper 3 langermet 4 Tommy JEANA AEwqWXdd

Togene på Jærbanen er nesten alltid i rute.

Annonse
Rogalandsavis

NSB har høye ambisjoner for punktlighet. På lokaltogene på Jærbanen har både NSB personalet og Jernbaneverket jobbet godt for nå oppnå 95 prosent punktlighet i året 2013.

Et tog regnes som i rute dersom det ankommer endestasjonen innenfor en margin på tre minutter og 59 sekunder. For langdistansetog er denne marginen fem minutter og 59 sekunder.

Annonse

– Lokaltogene på Jærbanen er dermed blant de best togstrekningene i Norge på punktlighet, skriver NSB i en pressemelding.

SLEEVE Topper langermet O'Polo Marc ROUNDED 5qtFxwZcWv

– Gledelig
Markedsansvarlig for lokaltog på strekningen er glad for at togpassasjerene har fått bedre forutsigbarhet.

- Det er gledelig å kunne meddele at Jærbanen har hatt god punktlighet året 2013, og det med 95 prosent. Selv om målsettingen for persontog er 90 prosent punktlighet gjør vi det vi kan for å strekke oss helt opp til 100, sier markedsansvarlig på Sørlands- og Jærbanen, Dag Brekkan.

Spare stasjonstid
Økt punktlighet på Jærbanen kommer blant annet fordi personalet jobber målbevisst med å spare tid ved start og stopp på stasjonene.

Økt oppmerksomhet på vedlikehold av tog og tilgjengelige reservedeler har også bidratt til resultatet.

– Dette medfører igjen at skoleelever og pendlere kommer på skole og jobb i tide, og togene er blitt mer forutsigbare. Punktlighet er en forutsetning for økt vekst på Jærbanen og at de trafikale utfordringene i regionen minker. Derfor ser vi også fram til å se resultatet på antall reisende i 2013 så snart tallene er klare, sier Brekkan.

Årsakene til forsinkelser
Punktlighetsmålinger fra Jernbaneverket viser at de fleste forsinkelser som oppstår er enten infrastrukturfeil eller utenforliggende forhold.

Samlet skyldes forsinkelsene i 2013:

Jernbaneverket infrastrukturfeil: 48 prosent

Utenforliggende forhold (som værforhold, ras etc): 36%
4 JEANA Hilfiger Tommy SCOOP 3 Topper langermet

NSB: 16 prosent