Overmateriale: 97% bomull, 3% elastan Vedlikeholdsråd: Maskinvask på 40°C, Kan ikke tørkes i tørketrommel, Finvaskprogram
Sommerkjole Gina Gina LAYLA Tricot Tricot DRESS RTqp8UW Sommerkjole Gina Gina LAYLA Tricot Tricot DRESS RTqp8UW Sommerkjole Gina Gina LAYLA Tricot Tricot DRESS RTqp8UW Sommerkjole Gina Gina LAYLA Tricot Tricot DRESS RTqp8UW Sommerkjole Gina Gina LAYLA Tricot Tricot DRESS RTqp8UW
Annonse
Togene på Jærbanen oppnådde 95 prosent punktlighet i 2013.

Sommerkjole Gina Gina LAYLA Tricot Tricot DRESS RTqp8UW

Togene på Jærbanen er nesten alltid i rute.

Annonse
Rogalandsavis

NSB har høye ambisjoner for punktlighet. På lokaltogene på Jærbanen har både NSB personalet og Jernbaneverket jobbet godt for nå oppnå 95 prosent punktlighet i året 2013.

Et tog regnes som i rute dersom det ankommer endestasjonen innenfor en margin på tre minutter og 59 sekunder. For langdistansetog er denne marginen fem minutter og 59 sekunder.

Annonse

– Lokaltogene på Jærbanen er dermed blant de best togstrekningene i Norge på punktlighet, skriver NSB i en pressemelding.

Keepsake Sommerkjole Sommerkjole MIDI Keepsake DRESS ESCAPE DRESS Keepsake ESCAPE MIDI tfwfqBO

– Gledelig
Markedsansvarlig for lokaltog på strekningen er glad for at togpassasjerene har fått bedre forutsigbarhet.

- Det er gledelig å kunne meddele at Jærbanen har hatt god punktlighet året 2013, og det med 95 prosent. Selv om målsettingen for persontog er 90 prosent punktlighet gjør vi det vi kan for å strekke oss helt opp til 100, sier markedsansvarlig på Sørlands- og Jærbanen, Dag Brekkan.

Spare stasjonstid
Økt punktlighet på Jærbanen kommer blant annet fordi personalet jobber målbevisst med å spare tid ved start og stopp på stasjonene.

Økt oppmerksomhet på vedlikehold av tog og tilgjengelige reservedeler har også bidratt til resultatet.

– Dette medfører igjen at skoleelever og pendlere kommer på skole og jobb i tide, og togene er blitt mer forutsigbare. Punktlighet er en forutsetning for økt vekst på Jærbanen og at de trafikale utfordringene i regionen minker. Derfor ser vi også fram til å se resultatet på antall reisende i 2013 så snart tallene er klare, sier Brekkan.

Årsakene til forsinkelser
Punktlighetsmålinger fra Jernbaneverket viser at de fleste forsinkelser som oppstår er enten infrastrukturfeil eller utenforliggende forhold.

Samlet skyldes forsinkelsene i 2013:

Jernbaneverket infrastrukturfeil: 48 prosent

Utenforliggende forhold (som værforhold, ras etc): 36%
Sommerkjole DRESS Tricot Gina Gina Tricot LAYLA

NSB: 16 prosent